четвер, 21 лютого 2019 р.

ДИВО КАЛИНОВЕ - РІДНА НАША МОВА!

     21 лютого в Україні відзначається День рідної мови. 
     Спеціально до цього дня ми згадуємо цікаві факти про неповторну українську мову, які дають нам підстави не лише любити її, а й гордо носити звання українського народу. 
     Українська мова – одна з найкрасивіших мов у світі. Так вважаємо не лише ми, українці, а й інші жителі світу. Так, наприклад, на мовному конкурсі в Італії її визнали другою за мелодійністю мовою світу після італійської, звісно. А в 1934 році в Парижі українська мова ввійшла до трійки найкрасивіших мов світу. 
     До уваги читачів в бібліотеці презентована книжкова виставка                      "Прилиньмо душею до перлин рідної мови".

      
     А до уваги відвідувачів Блогу пропоную переглянути патріотичний відеодоробок на тему "Яка гарна українська мова" студентки Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І.К. Карпенка-Карого Христини Данилової. За сюжетом ролику про красу та милозвучність української мови говорять молоді люди різних національностей, однак Христина, українка, запитує: "Чому ж ми нею не говоримо?"

     А наскільки добре Ви знаєте свою рідну мову? 
     Хочете дізнатися, пройдіть ТЕСТ

Немає коментарів:

Дописати коментар