вівторок, 2 квітня 2019 р.

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ДИТЯЧОЇ КНИЖКИ

     2 квітня - Міжнародний день дитячої книжки!
     Свято було засноване у 1967 році згідно з рішенням Міжнародної ради з дитячої книги (IBBY International Board on Books for Young People).
     Щороку одна з країн світу приймає у себе в цей день, проектує та розповсюджує плакат з девізом.
     Господарем цьогорічного Міжнародного дня дитячої книги є Литва, автором плакату й послання Kestutis Kasparavicius- литовський письменник та ілюстратор дитячих книжок.
     Він звертається до читачів: "Книжки допомагають нам не поспішати, книжки навчають нас помічати різні речі, запрошують або навіть змушують, присісти на деякий час.
     А ви коли-небудь відчували, що книжка читає вас? Так, звичайно, книжки можуть читати. Вони читають ваші брови, кутики ваших губ, коли вони піднімаються і опускаються, але, перш за все, книги читають ваші очі. І, дивлячись у ваші очі, вони бачать ... Ну, знаєте, що!
Я впевнений, що книги ніколи не нудьгують, коли вони знаходяться у ваших руках. Хтось любить читати – чи це дитина, чи дорослий – і йому набагато цікавіше, ніж тому, хто не дбає про книжки, хто завжди поглядає на годинник і ніколи не встигає сісти й не помічає багато чого з того, що є довкола.
     У Міжнародний день дитячої книжки - моє побажання для усіх нас: нехай книжки будуть цікавими для читачів і читачі будуть цікавими для книжок!"


Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар