вівторок, 8 грудня 2020 р.

ЗАОХОЧУЄМО ДІТЕЙ ЧИТАТИ!

     "Родинне читання – це не лише прекрасна сімейна традиція, яка залишиться теплим спогадом дитини на все життя, але й потужний внесок, який батьки можуть зробити для її розвитку. Міжнародне дослідження PISA доводить: ті учні, яким батьки багато читали змалечку і під час навчання в початковій школі, досягають кращих результатів у навчанні, ніж інші учні. Ще на успішність позитивно впливає обговоренням різних тем, щоденних подій та шкільного життя."                                                                              Галина Титиш, очільниця ГО “Смарт освіта”

     ГО “Смарт освіта” та ДУ “Український інститут книги” представляють практичний посібник “Живі письменники. Батькам”.
     Цей посібник стане корисним інструментом для спільного занурення у світ книжок і промоції родинного читання. 

\
       Видання вміщує описи 50-ти дібраних експертами книжок сучасних українських письменників, а також запитання для бесід із дитиною про зміст, ідеї для спільної гри, коментарі психолога. Автори посібника зазначають, що за допомогою цих книжок і рекомендацій можна знайти теми для розмови, роздумів, погратися, трансформувати напругу та стати ближчими з дитиною.
    Під описом кожної книжки є теги: тематичні (пригоди, тварини тощо) і психологічні (наприклад, дорослішання, пошук свого “я”). За ними батьки можуть обрати найактуальніше для їхньої дитини.
     Два основні блоки орієнтуватимуть у напрямах роботи:
- “Про що поговорити” - серйозні теми варто обмірковувати та обговорювати з дитиною, спостерігати за її реакцією, ставити запитання, вислуховувати думку й надавати підтримку.
- “Як із цим гратися” - ігри та творчі завдання до текстів поглиблять сприйняття і сприятимуть розвитку творчого мислення. 
     Окремі книжки мають QR-коди, за якими міститься додаткова інформація (анімаційні відео, ігри) або весь текст у відкритому доступі. Книжки на складні теми (втрата, агресія, дискримінація) містять докладні коментарі психолога про те, на що варто звернути увагу під час читання й обговорення.
     Презентація книги-посібника "Живі письменники дітям"
     Завантажити посібник 
Джерело: nus.org.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар