четвер, 28 червня 2018 р.

ТАКЕ КОРИСНЕ ЧИТАННЯ

     Перегляд телепередач і фільмів – це, звичайно, інколи може бути дуже захоплюючим заняттям, проте ми ж знаємо, що це може перетворитися в справжню залежність, змарнувати час і навіть привести до деградації.
     Пропонуємо не вмикати телевізор, а зануритися у неймовірний світ літератури!

Основні аргументи на користь читання:

1. Словниковий запас
     Читання здатне значно розширити наш словниковий запас. Ви будете регулярно бачити в книгах ті слова, яких раніше ви не чули, шукати їхнє значення, дізнаватися нову інформацію, і, таким чином, збільшиться не лише словниковий запас, а й загальний рівень вашої грамотності.

2. Мовні навички
     Оскільки книги збагачують наш словниковий запас, вони також здатні допомогти нам навчитися спілкуватися з людьми і грамотно вести діалоги.

3. Загальний рівень ерудиції
     Звичайно, читання книг не може не розширювати наш кругозір. Занурюючись в твір, ми переносимося в іншу реальність, дізнаємося безліч невідомих вам раніше фактів, стаємо розумнішими і цікавішими, як для співрозмовників, так і для себе самих. Звичайно, ніхто не закликає вас ставати «ходячою енциклопедією», однак високий рівень розумових здібностей ще нікому в житті не зашкодив.

4. Впевненість в собі
     Оскільки ви стаєте розумнішими та ерудованішими, то автоматично підвищуєте упевненість в собі. Ви завжди знаєте, що сказати в компанії, вмієте вигідно себе подати і підтримати бесіду, скласти про себе гарне враження. А значить, ніяких причин для невпевненості для вас не залишиться.
5. Пам’ять і мислення
     Також очевидний факт полягає в тому, що книги змушують нас мислити ширше, обмірковувати деякі деталі і моменти, пам’ятати важливі факти. Це прекрасний тренажер для мозку, особливо в тому випадку, якщо ви хочете поліпшити процеси запам’ятовування і засвоєння інформації.

6. Уява
     Телевізор дає нам готову картинку, а значить, для нашої уяви простору не залишається. А ось читаючи літературний твір, ми в деталях уявляємо героїв, те, як вони живуть, як поводяться. Це прекрасно допомагає розвинути фантазію і навчитися мислити ширше.

7. Релакс і зняття стресу
     Іноді саме книга є найкращим способом відпочити і розслабитися, а також зняти стрес, депресію та інші побічні ефекти сучасного буття. Чи відчуваєте, що нерви
на межі? Просто беріть в руки улюблену книгу і хоч на деякий час забувайте про всі ваші проблеми.
8. Життєвий досвід
     Вчитися на чужих помилках іноді вкрай корисно. Читаючи, ми поринаємо в історії героїв, ставимо себе на їхнє місце, аналізуємо їхню поведінку. Іноді корисно поставити собі питання: «А як би вчинив мій улюблений герой / героїня в даній ситуації?».
9. Здоровий сон
     Якщо ви маєте деякі проблеми зі сном, то книги – найкраща панацея від цього. Привчивши себе читати перед тим, як зануритися в обійми Морфея, ви виробите в організмі сигнал, який дасть йому зрозуміти, що пора відпочивати. Та й почувати себе вранці ви будете значно бадьоріше.

10. Омолодження організму
     Вчені вже давно довели, що організм людини старіє тоді, коли старіє її мозок. Читання ж хорошої літератури в свою чергу відсуває цей процес, стимулюючи роботу мозку, підтримуючи його в тонусі і змушує розвиватися. Відповідно, і зовні ви постарієте значно пізніше, ніж та категорія населення, яка надає перевагу телевізору!

Джерело: blog.bookopt.com.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар