вівторок, 28 березня 2023 р.

КОРИСНІ КНИЖКИ ДЛЯ СУЧАСНОГО ВЧИТЕЛЯ

     До Вашої уваги перелік книжок, які можуть бути корисними для вчителів Нової української школи. До списку потрапили різні за тематикою, жанром і призначенням видання, автори яких розглядають питання психології дитини, формування світогляду, філософії освіти, відповідального батьківства, технологій навчання та виховання.

Оксана А. Винницька, Лицем до дитини. -  Львів: Літопис, 2005.
Як виховати дитину творчою, ініціативною, комунікативною? Для чого потрібна (і чи потрібна) в початковій школі робота в малих групах? Яким має бути планування та оцінювання? Ґрунтовні відповіді на ці та багато інших запитань ви знайдете в цій книжці.
Авторка розповість як навчити дитину жити щасливим дитячим життям, а не «переживати» численні тривоги світу дорослих, чому непосидючим шибайголовам так важливо щодня бачити прояви батьківської турботи.
Василь Стус, Листи до сина. - Харків: Ранок, 2019.

Що спонукає дорослих ділитися власним досвідом з дітьми? Естафета від покоління до покоління кожну сотню років набуває нових форм і глибин, але мета та сама: пошук близькості, застереження від помилок і небезпек, імпульс для виростання. Батьки незалежно від обставин мусять навчити своїх дітей жити в реальному світі.

Діма Зіцер, Свобода від виховання. - Харків: Віват, 2016.

Чи знаєте ви, що для гармонійного розвитку дітей потрібна не так педагогіка, як логіка? І що найкраще в житті з дитиною трапляється не завдяки, а всупереч так званому традиційному вихованню?
У своїй книжці 
педагог Діма Зіцер розповідає, як повернути радість від спілкування з дітьми, і доводить, що ростити їх — це цікава пригода, а не важкий обов’язок.
Кен Робінсон, Освіта проти таланту. Сила творчості. - Львів: Літопис, 2017.

Автор захопливо й доступно описує, як інтелект і креативність працюють на біологічному рівні, аргументує, чому творчість треба повернути не лише до шкільних класів, а й до організацій. 
У книжці безліч цікавих розповідей про те, як відомі компанії досягли успіху, наповнивши повсякденну діяльність творчістю.
Книжка містить ґрунтовні практичні матеріали з проблем запровадження методів і прийомів розвитку критичного мислення учнів під час викладання різних предметів. Видання буде цікавим педагогам, які прагнуть до запровадження інноваційних технологій.

Джерело: osvita.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар