четвер, 30 березня 2023 р.

ЦІКАВІ ТА КОРИСНІ ДИТЯЧІ ЖУРНАЛИ

     Сучасні українські дитячі журнали варті уваги дітей і батьків. 
1. Сторінки журналів - інтерактивні: пропонують дітям щось придумати, домалювати, розфарбувати, написати, полічити, відгадати загадку, вивчити скоромовку, розв’язати задачку, порівняти, погратися в настільні ігри, вирізати й склеїти саморобку. Практика свідчить, що діти роблять це із захватом. Але, звісно, батькам доведеться відірватися від смартфона й допомогти. Зате це спільне проведення часу, увага й усе те, що рекомендує сучасна наука.
2. Журнали патріотичні: не оминають теми російсько-української війни. Розповіді про героїв і стійкість українців, надихають маленьких читачів і їхніх батьків, додають віри в перемогу. Працівники редакцій дослухаються до порад дитячих психологів і створюють історії про війну, чим також допомагають батькам говорити з дітьми на цю тему. Є й психологічні поради, і вправи, і терапія віршами й казками.
     Краще, щоб діти дізнавалися про важливі події з життя країни і свого народу так, а не переглядаючи сумнівні ролики в тіктоку чи на ютубі, які обирають для них алгоритми.
3. Формують читацький смак - періодичні видання (ключове слово "періодичні") дають відчуття причетності до спільноти читачів і формують культуру читання. Дитина звикає до щомісячних зустрічей зі знайомими героями, рубриками й письменниками. Так у свідомості виникає цілісна картина світу, уміння споживати й засвоювати інформацію та знати ключові події.
4 Журнали пізнавальні - у дитячих журналах публікують розкішно ілюстровані історії про науку, природу, історію, мистецтво, які часто використовують і вчителі на своїх уроках. Авторські колективи також тісно співпрацюють з авторами шкільних програм і підручників. Такі публікації — привід колекціонувати випуски журналів, їм завжди раді в дитячих бібліотеках.
Ознайомитися з журналами: 

Немає коментарів:

Дописати коментар